Botox - effektiv rynkbehandling

Botulinum toxin ("Botox") är kanske den vanligaste estetiska injektionsbehandlingen. Efter injektion hämmas frisättningen av Acetylcholin i nervändarna och berörda ansiktsmuskler "slappnar av" och på så sätt kan man effektivt behandla rynkor i ansiktet, framför allt så kallade dynamiska rynkor som framträder när musklerna i ansiktet är aktiverade, till exempel i pannan eller glabella ("argrynkan" mellan ögonen). 

Även så kallade statiska rynkor i ansiktet, vilka framträder även då ansiktsmusklerna är avslappnade, kan förbättras något med behandlingen men upprepade behandlingar kan krävas innan önskvärda resultat ses.

Filler - uppstramning och volym

På marknaden finns en mängd olika fillers som används för att fylla ut rynkor men även för att ersätta volymsförlust av fettväv i ansiktet. Med åren förlorar vi volym i våra stödjevävnader i ansiktet (ben och fettväv) och ansiktet blir insjunket och åldrat. Genom att ersätta volym kan man återfå ett fylligare mer ungdomligt utseende. Med fillers kan även hudens kvalitet och spänst förbättras med nyproduktion av kollagen i huden med ökad spänst samt uppstramning av hängande hud. Jag använder framför allt fillers innehållande hyaluronsyra, dessa fillers innehåller kroppseget material med få potentiella biverkningar. Hyaluronsyra finns naturligt i huden, leder samt i ögat och drar åt sig vatten och fungerar som smörjmedel samt har en volymökande funktion. En fördel med hyaluronsyra är att det finns ett läkemedel som kan användas för att lösa upp fillern om man mot förmodan skulle erhålla ett oönskat resultat eller någon annan komplikation skulle tillstöta. 

Profhilo - super skinbooster

Profhilo är en produkt som också är baserad på hyaluronsyra men produceras med en helt annan teknik än de andra typerna av fillers. Profhilo är alltså ingen regelrätt filler utan man kan istället betrakta den som en "super skinbooster". Profhilo stimulerar kollagennybildning men även nybildning av elastin vilket bidrar till en förbättrad spänst i huden. Hyaluronsyrans förmåga till att dra till sig vatten kommer även bidra till en viss volymsökning av ansiktets stödjestrukturer men denna ökning är mer diskret och inte lika påtaglig som för vanliga fillerbehandlingar. Om du inte vill att andra ska se att du behandlat dig men önskar en känsla av "föryngring" och ökad spänst och förbättrad hudkvalitet kan Profhilo vara något för dig. Profhilo kan även användas i andra områden än ansiktet för ökad hudspänst, till exempel hals och händer. Eventuella kombinationsbehandlingar kan även vara ett alternativ där Prophilo kombineras med volymsbyggande fillerbehandlingar.

Svettbehandling

Armsvett kan vara ett socialt handikappande problem men även ur ett estetiskt perspektiv kan armsvett upplevas som ett problem. Med flertalet ytliga injektioner av Botulinum toxin kan man hämma svettkörtlarna i armhålorna och påtagligt reducera svettproduktionen. Denna behandling har vetenskapligt mycket goda resultat och har effekt i cirka nio månader innan behandlingen måste upprepas.